Izvor: RTS, 02.Avg.2023, 00:09

Подигнута још једна оптужница против Доналда Трампа

Специјални тужилац Џек Смит подигао је нову оптужницу против бившег америчког председника Доналда Трампа у оквиру истраге о напорима да се пониште резултати председничких избора 2020. године који су довели до упада у Капитол 6. јануара 2021. године.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Реч је о другој федералној оптужници коју је Џек Смит подигао против Трампа, преноси Фокс њуз. 

Оптужница се састоји из четири тачке у којима се Трамп оптужује за  планирање завере против Сједињених Држава, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.
У оптужници се додаје да је Трамп имао и шест саучесника, али нису наведена њихова имена.
Бивши амерички председник је позван да се појави пред федералним судом за прекршаје у Вашингтону у четвртак.
Прва оптужница против Трампа је подгинута у оквиру истраге о поверљивим документима која је бивши председник изнео из Беле куће. 
Претходно је велика порота Менхетна подигла оптужницу против Трампа за пословну превару. 
Трамп се у оба случаја изјаснио да није крив.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.