Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 15:30

Ужички основци уче да програмирају роботе

У ужичком Градском културном центру, у току је бесплатна Летња школа роботике намењена основцима који би да усаврше своје знање из програмирања и роботике.
Ни Стефан, ни Стеван нису очекивали да ће, у Летњој школи, радити са правим роботима. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

“Очекивао сам да ћемо га видети, али нисам мислио да ћемо баш да радимо са њим овако пуно”, каже Стефан Арсовић из Ужица, а Стеван Грујичић додаје: „Ми радимо са сензорима и неким другим, да кажем тежим стварима него само у Пајтону и Скречу, јер правимо и проблеме, склапали смо и расклапали роботе што је веома занимљиво.”
“Најзанимљивије ми је било када смо правили да не ударе у препреку. Идеја је била да основци кроз игру, стечено знање о програмирању на школским часовима употпуне на креативан начин”, каже Милош Ћирић.
“Тај исти задатак који они раде на папиру, или га раде директно на рачунару, сада га раде на једном дигиталном уређају, односно роботу и виде конкретно шта значи та сложена програмерска функција, која је сложена за њих; то су услови, петље, све то њима представља проблем када је све у неком имагинарном свету”, наводи Јелица Стевановић, професорка информатике.
Ова Летња школа, додаје професорка, за седамдесет полазника, одлична је и увертира за часове програмирања у наредној школској години.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.