Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 12:43

Отказано рочиште на суђењу за убиство Оливера Ивановића

Због техничке немогућности објављивања видео-снимака у судници, у Основном суду у Приштини отказано је рочиште на суђењу за убиство Оливера Ивановића, а следеће је најављено за сутра.
Планирано је да на данашњој сесији буде гледање видео-снимака >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са ЦД-а, саопштено је из кабинета судије Ваљона Куртаја.
На прошлом рочишту, крајем маја сведочила је Ивановићева партнерка Милена Поповић. 
Суђење шесторици осумњичених за помагање у убиству Оливера Ивановића почело је у јулу 2021. године, и до данас није окончано.
У року од три године, Специјално тужилаштво у Приштини подигло је три оптужнице у случају убиства Оливера Ивановића, али осим што су се оптужени два пута изјаснили да нису криви, судски процес није даље одмакао.
Прва је подигнута почетком децембра 2019. године, а већ крајем децембра исте године тадашњи тужилац Суљ Хоџа доставио је другу измењену оптужницу. Потом је новембра 2020. подигнута и трећа оптужница.
Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија своје партије у Северној Митровици.
Оптужени су Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић.
Њима се на основу треће оптужнице на терет ставља да су од 2014. до 2018. били део криминалне групе са Жељком Бојићем, Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем на челу, те да су у континуитету покушавали да под своју контролу ставе Северну Митровицу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.