Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 16:20

Ослобођен Британац који је убио тешко болесну супругу на Кипру

Британац Дејвид Хантер осуђен је на две године затвора због убиства из нехата своје тешко болесне супруге на Кипру. Пошто је у притвору издржао казну, пуштен је на слободу.
Рудар у пензији (76 година) признао је да је угушио своју 52-годишњу супругу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Џенис, која је боловала од леукемије у њиховој кући на острву након што га је "преклињала да јој оконча живот", пренео је Гардиан.

Након данашњег изрицања пресуде Хантер је пуштен на слободу. Он је био у притвору у централном затвору Никозије од јануара 2022. године.
Британски адвокат Мајкл Полак, чија је група за правну помоћ координирала Хантерову одбрану, наводи да је веома задовољан данашњом пресудом суда.
"Изрицање казне није било једноставно с обзиром на то да овакав случај никада раније није виђен у кипарским судовима", рекао је адвокат.
По изласку из суда Хантер је истакао да не може да нађе речи да опише осећања.
"Када сте под притиском две године, не знате којим ћете путем ићи”, рекао је.
Адвокати одбране тврдили су да је условна казна одговарајућа, а Полак је рекао да су резултат данашњег саслушања и претходна одлука суда којом Хантер није проглашен кривим за убиство с предумишљајем оно за шта се борио у овом случају и додао да је оптужени веома задовољан данашњим исходом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.