Izvor: RTS, 29.Jul.2023, 20:08

Смена туриста на границама, километарске колоне и вишесатна чекања на Хоргошу и Градини

Последњи викенд у јулу, ударни је туристички викенд. Велике су гужве на путевима и граничним прелазима и тако ће бити највероватније до сутра увече. Испред граничног прелаза Хоргош, на излазу из Србије, колона путничких возила дуга је око три километра и потребно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је око два сата да би се стигло до српских контролних терминала. Потпуно је попуњен међупростор до мађарске границе, па је путницима потребно још два сата да би ушли у Мађарску. На граничном прелазу Градина, колона на излазу из земље дуга је три километара. На излаз из земље чека се три сата. На улаз у Србију чека се око двадесет минута.
Најпрометнији гранични прелаз са Мађарском је Хоргош. Испред граничног прелаза Хоргош, на излазу из Србије, колона путничких возила дуга је око три километра и потребно је око два сата да би се стигло до српских контролних терминала.
Потпуно је попуњен међупростор до мађарске границе, па је путницима потрбно још два сата да би ушли у Мађарску.
Велики прилив возила је и на улазу у земљу, чека се око 60 минута. Међутим, потребно је још два сата да би се изашло на суседном граничном прелазу Реске, јавља репортер РТС-а.
У протекла 24 сата кроз гранични прелаз Хоргош прошло је чак 45.000 путника у 11.000 путничких возила и 137 аутобуса.
Гужве су биле и на осталих осам граничних прелаза са Мађарском и на излазу и на улазу у земљу.
Чекања су и на граничном прелазу Градина, где је колона на излазу из земље дуга три километара. На излаз из земље чека се три сата. На улаз у Србију чека се око двадесет минута.
Доста је попуњен и међупростор, па путници чекају још два сата испред бугарске границе, јавља репортер РТС-а.
За последњих 12 сати, гранични прелаз Градина прешло је преко 30.000 путника.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.