Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 14:25

Хоргош, кријумчарили клавијатуре, купаће костиме, али и таблете за потенцију

На граничном прелазу Хоргош, цариници су у приколици аутобуса, који је саобраћао на релацији Париз-Београд, запленили музичке инструменте вредне око 17.000 долара, али и већу количину гардеробе познатих брендова. У аутомобилу страних регистрација, којим је управљао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мушкарац на путу из Турске у Немачку откривено је 257 таблета за потенцију.
Многи летње гужве на граничним прелазима виде као могућност да неопажено прођу са робом коју би морали да пријаве, или пак уопште не би смели да је носе, јер верују да је због великог броја путника и возила контрола слабија него иначе, што је наравно потпуно погрешна претпоставка, указује у саопштењу Министарство финансија, Управа царине.

На граничном прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, цариници су јуче спречили два покушаја кријумчарења, запленивши вредне музичке инструменте, као и таблете за потенцију.  
Како се наводи, музички инструменти, чија је вредност процењeна на око 17.000 долара пронађени су приликом детаљне контроле на улазу у земљу, у приколици аутобуса који је пун путника саобраћао на релацији Париз-Београд.
Упитани да ли имају нешто за приваљивање, путници аутобуса рекли су да са собом носе само лични пртљаг, што се испоставило као тачно.
Тада је, како наводи, Управа царине, један од двојице возача пријавио један пар патика ''Moncler'', на које је уредно платио увозне дажбине, док се други возач због непоседовања адекватне документације за увоз више од 100 купаћих костима и хаљина робне марке ''Shein'', истих одрекао у корист државе.  
Током даљег прегледа који је уследио цариници су у приколици аутобуса пронашли пет нових и половних клавијатура ''Korg'' и ''Yamaha'', као и једну нову дигиталну миксету ''Yamaha'', за које се као власник пријавио други возач.
Заплењени и лекови за потенцију Готово истовремено је на излазу из земље за детаљан преглед издвојен аутомобил стране регистрације, којим је 41-годишњи мушкарац сам путовао из Турске ка Немачкој.

Мада је, како саопштава Управа царина, рекао да нема ништа што би требало пријавити, у касети испред сувозачког седишта, као и у преградама врата цариници су пронашли 43 блистера са 257 таблета лека за потенцију ''Sildenafil Vegal Extra''.
У оба случаја су против путника покренути прекршајни поступци до чијег ће окончања непријављена роба бити задржана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.