Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 08:06

Саслушање у Конгресу о ванземаљцима, бивши обавештајац изнео тврдње о “тајном“ НЛО програму

Америчка влада је спровела "вишедеценијски" програм који је прикупио и покушао да изврши реверзни инжењеринг срушених НЛО-а, рекао је бивши амерички обавештајни званичник на саслушању у Конгресу.
Дејвид Груш, који је водио анализу необјашњивих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << аномалних појава (УАП) у оквиру агенције америчког Министарства одбране до 2023. године, рекао је надзорном одбору Представничког дома у Вашингтону да су "нељудска" бића пронађена, пренео је Гардијан.

Саслушање је било подстакнуто тврдњама Груша у јуну да је америчка влада тајно скривала летелице ванземаљаца. У среду је Груш поновио неке од тих тврдњи под заклетвом.
"Био сам обавештен, током мојих службених дужности, о вишедеценијском проналажењу и реверзном инжењерингу УАП-а, за који ми је био одбијен приступ“, рекао је Груш.
Груш је поднео жалбу као узбуњивач 2022. године. Говорећи о својој улози у влади Груш је навео да је био задужен да истражује шта војне, одбрамбене и друге агенције знају о ванземаљцима и ванземаљским летовима, али тврди да му је онемогућен приступ тајним владиним НЛО програмима.
Груш је рекао да се суочио са "веома бруталном" одмаздом због својих навода.
"То ме је повредило и професионално и лично“, рекао је Груш.
Током испитивања, Груш је навео да је имао сазнања о "људима који су повређени" током владиних напора да сакрије информације о НЛО.
На питање члана надзорног одбора да ли се "плашио за свој живот“, Груш је одговорио: "Да, дефинитивно“.
"Надам се да ће моје акције на крају довести до позитивног исхода повећане транспарентности", казао је Груш.
"Брикет од ћумура" Грушова тврдња да савезна влада скрива доказе о ванземаљским летелицама од Конгреса изазвала је буру у јуну, што је навело надзорни одбор предвођен републиканцима да одмах покрене истрагу.
Од тада се појачала интрига око тога да ли и које доказе влада има у вези са НЛО.
Тим Барчет, републикански конгресмен из Тенесија који ко-води истрагу о НЛО, тврдио је последњих недеља да САД имају доказе о технологији која "пркоси свим законима физике“ и да ванземаљске летелице поседују технологију која би нас могла "претворити у брикет од ћумура”.
У среду је, међутим, покушао да умањи, донекле, оно што ће се чути.
"Нећемо доводити мале зелене људе или летеће тањире на саслушање. Жао ми је што сам разочарао око пола вас. Само ћемо доћи до чињеница“, рекао је Барчет.
Оптужио је владине агенције за недостатак сарадње са истрагом надзорног одбора.
"Било је тако тешко доћи овде данас. У баптистичкој цркви кажемо да нам је ђаво на путу, а ђаво нам је био на путу за ову ствар. Наишли смо на блокаде од стране чланова, обавештајне заједнице, и Пентагона", казао је Барчет.
Иако на саслушању није било "малих зелених људи", Груш је тврдио да су САД опоравиле ванземаљска бића.
"Постоје ли тела пилота" Након што је Груш поновио став да влада поседује срушене ванземаљске летелице, упитан је да ли "имамо тела пилота који су управљали овом летелицом“
"Као што сам већ јавно рекао у интервјуу за Њузнејшон, биолошка средства су дошла са неким од ових опоравка“, рекао је Груш.
Ти биолошки лекови, рекао је Груш, су "не-људски, а то је била процена људи са директним знањем о програму са којим сам разговарао, а који су још увек укључени у програм".
Рекао је да је влада вероватно имала сазнања о "нељудским“ активностима још од 1930-их. Међутим, понекад је био мање отворен под заклетвом него у интервјуима за медије.
У интервјуу за Њузнејшон у јуну, Груш је тврдио да влада има "веома велику, попут фудбалског терена“ ванземаљску летелицу, док је француским новинама Ле Паризијен рекао да САД поседују "објекат налик на звоно” које је влада Бенита Мусолинија пронашла у северној Италији 1933. године.
Барчет је у разговору за Гардијан, рекао да је сматрао да су Грушове тврдње о проналажењу "нељудских“ тела веродостојне.
"Не желим да то превише поједностављујем, али како ћете летети једним [свемирским бродом]? Мораш имати некога у томе. Чини се да је то прилично једноставно“, рекао је Барчет.
"Верујем да постоје" Упитан шта је научио о ванземаљским летовима током истраге, Барчет је рекао да “верује да постоје“.
“Знао сам то пре него што сам дошао овде. Нисам много научио јер сам већ знао одговоре, али ми је било драго што су то унели у записник”, додао је Барчет.

Пентагон је демантовао Грушове тврдње о заташкавању. У саопштењу, портпаролка министарства одбране, Сју Гоф, рекла је да истражитељи нису открили “било какве проверљиве информације које би поткрепиле тврдње да су било какви програми у вези са поседовањем или обрнутим инжењерингом ванземаљских материјала постојали у прошлости или постоје тренутно“.
Други сведоци на саслушању били су Дејвид Фравор, бивши командант морнарице који тврди да је видео чудан објекат на небу док је био на мисији 2004. године, и Рајан Грејвс, пензионисани морнарички пилот који је тврдио да је виђао неидентификоване ваздушне феномене у близини атлантске обале "сваког дана најмање неколико година“.
Грејвс, који је од тада основао непрофитну организацију "Американци за безбедно ваздухопловство", рекао је да је се појавио на саслушању како би "изразио забринутост због више од 30 комерцијалних ваздухопловних посада и војних ветерана који су поделили сличне сусрете са мном“.
Упитан да ли постоје сличности између тога што је он  видео и других о којима се извештава, Грејвс је рекао да су многи од пријављених НЛО-а "тамносиве или црне коцке унутар чисте сфере“ где су "врх или врхови коцке додиривали унутрашњост сфере ”.
Груш тврди да није само он видео наводне ванземаљске летелице. Каже и да су његове тврдње засноване на "опсежним интервјуима са високим обавештајним званичницима“, док су скептици приметили да оптужбе да влада крије информације о НЛО нису ништа ново.
"Прича је у складу са многим сличним причама које су се одиграле, сежући до 1980-их и 1970-их, које заједно наводе да је америчка влада чувала невероватну тајну, буквално најнеобичнију коју би човечанство могло имати, не само неколико недеља или месеци, већ годинама и деценијама, без значајног цурења информација или документарних доказа који би икада могли да се појаве“, рекао је историчар Герет Граф за Гардијан.
"Мислим да када погледате способност владе да чува друге заиста важне тајне, постоји много разлога да сумњате у способност владе да то уради", казао је Граф.
Граф је навео и да је за њега интересантно то што Груш није био вољан да под заклетвом понови "најексплозивнију" тврдњу из интервјуа за Њузнејшон.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.