Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 17:41

Петковић: Поруке Куртија алиби за нове једностране акције Приштине против Срба

Поруке Аљбина Куртија да се прибојава нове ескалације ситуације на северу Косова и Метохије нису ништа друго до стварање алибија за нове једностране акције Приштине, усмерене против српског народа у покрајини, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Петар Петковић.
"Одлично је свима познато да једини који изазива тензије, сукобе и насилне акције на северу Косова и Метохије јесте Аљбин Курти, преко својих параполицијских фаланги и зато се његове речи не могу протумачити другачије, него као нове злокобне претње Србима на северу КиМ", навео је Петар Петковић у саопштењу.
Због тога ће, истиче он, за сваку евентуалну акцију против српског народа на северу и мира на овим просторима, Курти бити директно одговоран и не вреде му никакви покушаји криминализације мирољубивог српског народа на северу КиМ, нити медијски спинови и замене теза, када се зна ко је извор свих проблема у покрајини.
"Нека већ једном престане да лаже и обмањује, када је и читава међународна заједница јасно означила Приштину као извор нестабилности и једностарних акција на терену, којима покушава да спроведе своју насилну окупацију српских општина на северу", нагласио је Петковић.
"Београд и Срби са КиМ нити коме прете, нити желе сукобе и конфронтације. Само желе да живе у миру, своји на своме, са својим комшијама Албанцима", поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.