Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 08:51

Српски ватрогасци стигли у Грчку, ускоро на терену

Српски ватрогасци који су синоћ стигли у Грчку током дана ће знати где ће бити стационирани како би помогли у гашењу пожара који данима бесне у више грчких региона, рекао је за РТС в. д. начелникa Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић.
Према >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << речима начелника Сектора за ванредне ситуације, наши ватрогасци који су отишли у Грчку да помогну у гашењу пожара ускоро ће знати где ће бити стационирани.

"У току је брифинг са грчким домаћинима. Грчки терен је иначе специфичан и један од најтежих за гашење пожара у свету. Уз ниско растиње, високе температуре и јак ветар гашење пожара чине изузетно тешким", рекао је Лука Чаушић.
Каже и да је наш тим апсолутно самодовољан за период од 7 до 10 дана, а да ли ће остати и дуже у Грчкој зависи од ситуације на терену. 
Србија је Грчкој понудила и помоћ из ваздуха у гашењу пожара.
"Изузетно смо појачали капацитете наше хеликоптерске јединице за гашење пожара и уколико буде потребе, и ту врсту помоћи ћемо послати у Грчку", рекао је Чаушић.
Лети су пожари чести и у Србији, током јучерашњег дана ватрогасци су гасили пожаре код Ушћа, Куршумлије и Пирота.
Начелник Сектора за ванредне ситуације још једном апелује на грађане да воде рачуна јер је најчешћи узрок пожара људски фактор.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.