Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 07:45

Борба са ватреном стихијом без краја на Родосу и Крфу

Борба са ватреном стихијом на Родосу и Крфу и даље траје. Грчке ватрогасне снаге деловале су током целе ноћи, у сенци трагедије која се догодила у Каристосу када је пао канадер па су погинула два пилота.
На Родосу се гашење одвија у посебно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тешким временским условима, а рад ватрогасних снага усредсређен је на подручје села Малона, Ватио и област Генади.

У уторак, нешто пре поноћи, ватра је прешла од Генадија ка селима Лаханија и Месанагро, што је алармирало све снаге и добровољце у том подручју, међутим, насеља нису била угрожена и није дошло до евакуације.
Пожар који је избио 18. јула до недеље је измакао контроли и стигао до обале, док је хиљаде људи било принуђено да се евакуише.
На Крфу је било више распламсавања на североисточном делу острва. У гашењу пожара учествују и канадери и хеликоптери. У уторак је у току дана због промене смера ветра створено неколико налета који су фронт усмерили ка северном делу острва.
Из тог разлога, послата је порука у којој се од становника области Луш, Имеролија, Сики, као и Апраоса и Каламакија тражи да се евакуишу.
Највиши степен ризика од пожара је на снази у региону Атике, централне Грчке, Пелопонеза, западне Грчке,Тесалије и централне Македоније.
Узрок изузетно неповољних услова су врућине и суви услови у комбинацији с ветром.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.