Izvor: RTS, 25.Jul.2023, 17:50

Нове заставе у дворишту зграде општине у северној Митровици

Две жуто-плаве заставе којe симболизује такозвану државност на КиМ постављене су на високим јарболима испред зграде општине у северном делу Косовске Митровице.
Јарболи су са северне стране зграде, до главне улице која пролази делом насеља такозване >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "бошњачке махале".

Дизање застава на јарболе обезбеђивала је полиција, а инцидената није било.
Први пут је застава која за институције у Приштини симболузује државност постављена на зграду општине у Митровици када су одборници, углавном албанске већине, формирали нови сазив локалне скупштине, пошто су Срби претходно колективно поднели оставке.
На потоњим локалним изборима, у северном делу Митровице, са неколико стотина гласова Албанаца, изабран је и нови председник општине Ерден Атић.
Срби су бојкотовали те изборе и не признају изабране представнике.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.