Izvor: RTS, 25.Jul.2023, 15:35

Посланици изабрали проф. др Славицу Ђукић Дејановић за нову министарку просвете

Посланици Скупштине Србије су јавном прозивком изабрали проф. др Славицу Ђукић Дејановић за нову министарку просвете.
Поднето је више од 400 амандмана на законске предлоге, а посланици су о њима јуче расправљали више од 12 сати.

Посланици >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << власти поручују да ће подржати сва законска решења, док је опозиција критиковала измене Закона о изградњи, тражећи да се повуче из процедуре и донесе нови, док су посланици ДС били против помоћи младима до 16 година у износу од по 10.000 динара, позивајући се на став Фискалног савета да новац не треба давати неселективно.
На дневном реду је укупно 30 тачака дневног реда, а између осталог, ту су и допуне Закона о озакоњењу, измене Закона о финансијској подршци породици са децом, Предлог закона о прувременом регистру мајки и други.
Посланици ће данас у 15 часова гласати за новог министра просвете, а предлог је да ту функцију обавља Славица Ђукић Дејановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.