Izvor: RTS, 25.Jul.2023, 13:11

Подигнута оптужница против очуха осумњиченог да је убио двогодишњу пасторку

Више јавно тужилаштво у Зајечару подигло је оптужницу против М. Н. из села Доњи Дејан, којом се терети да је 21. фебруара у Зајечару, на смрт претукао П. В. двогодишњу ћерку своје ванбрачне супруге.
Оптужницом, која је предата Вишем суду у Зајечару >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на одлуку о потврђивању, М. Н. се на терет ставља кривично дело тешко убиство, речено је Танјугу у том тужилаштву.

За то кривично дело М. Н. прети казна доживотног затвора.
У обдукцијском налазу који је достављен том тужилаштву, навадено је да је смрт девојчице наступила непосредно услед престанка дисања и срчаног рада, узрокованог обимним јакостепеним повредама главе и последичним развојем јакостепеног отока мозга.
Код детета су утврђене и друге повреде које све збирно представљају тешку телесну повреду опасну по живот.
Вештачење судског вештака из области неуоропсихијатрије указује да је М. Н. у време убиства био у стању средњег пијанства, односно био је под дејством алкохола са количином алкохола у крви од 1,63 промила.
М. Н. се сумњичи да је 21.фебруара у изнајмљеном стану у Зајечару, више пута по глави и телу ударио двогодишњу ћерку своје ванбрачне супруге и тешко је повредио, а дете је превезено у Здравствени центар у Зајечару, где је преминуло.
Мајка двогодишње девојчице је, како се сумња, знала да је њен ванбрачни супруг у претходном периоду тукао девојчицу, али то није пријавила полицији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.