Izvor: RTS, 25.Jul.2023, 12:07

Хапшења због злоупотреба код полагања теоријског дела возачког испита

Четири особе ухапшене су због сумње да су злоупотребом свог положаја омогућили 41 кандидату да положи теоријски део возачког испита за А и Б категорију.
Ухапшени су М. Ж. (1959) законски заступник Привредног друштва "М&S plus" ДОО Трстеник, М. П. (1964) одговорно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << лице овог привредног друштва, Љ. М. (1970) и З. М. (1969) полицијски службеници ПУ Крушевац, док је због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању ухапшен М. М. (1984).
Сумња се да су М. Ж. и М. П. чланови комисије за одржавање теоријског дела возачког испита, као и полицијски службеници Љ. М. и З. М., у току 2022. и 2023. године, ангажовали М. М. да за време полагања теоријског возачког испита, у просторијама фирме "М&S plus", коришћењем HDMI каблова и WIFI мишева, незаконито приступа рачунарима који су повезани на МУП-ову апликaцију и тако решава тестове за полагање возачког испита за А и Б категорију.
На тај начин су, како се сумња, прекорачивши своја овлашћења, 41 кандидату омогућили да положи теоријски возачки испит за А и Б категорију што представља обавезни услов за добијање возачке дозволе.
Такође, сумња се да су од 41 кандидата, њих 31 прибавили уверења о положеном возачком испиту, предали надлежним полицијским управама и полицијским станицама на основу којих су добили возачке дозволе. Против њих биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку за кривично дело навођење на оверавање неистинитог садржаја.
М. М. и М. Ж. су спроведени тужиоцу, док је М. П, Љ. М, и З. М. одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени у надлежно тужилаштво.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.