Izvor: RTS, 25.Jul.2023, 06:45

Јако невреме у Милану, огромна штета, поједини делови града без струје

Још једно, екстремно јако невреме, праћено градом и ветром, захватило је Милано у току ноћи изазвавши велику материјалну штету.
Милано и околину јутрос око 4 сата захватило је невреме са јаком кишом, градом и ударима ветра од више од 100 километара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на сат, што је друго невреме у року од нешто више од 12 сати.

Наиме, јуче око 13.40, невреме које је изазвало огромну штету на објектима и аутомобилима довело је и до отежаног саобраћаја због дрвећа које је пало на улице и аутомобиле, те је издато и обавештење у појединим деловима града да грађани не напуштају домове.

Једна 58-годишња жена изгубила је живот након што је дрво пало на њу. Авион који је полетео са аеродрома у Милану ка Њујорку морао је, због велике штете на стаклима и кљуну, принудно да слети на аеродром у Риму.
Град који је падао био је величине лоптица за тенис.
Велики број људи је само пар минута након почетка ноћашњег невремена на друштвеним мрежама објавило да у многим деловима града нема струје, да су поплављене куће, да их је пробудио јак звук олује на какву Милано до ове године није навикао, те су ово назвали aпокалипсом.
Многи аутомобили су потпуно уништени због јаког града. Небо изнад Милана је изгледало као "дискотека" због муња које су парале небо.
"Не није као и сваког лета, ово једноставно није нормално", написали су многи на интернету додавши да је вероватно дошао крај света.
Ово је треће екстремно невреме за мање од 48 сати које је проузроковало штету и на усевима, па ће регион Ломбардије затражити од Владе да прогласи стање елементарне непогоде.
Цивилна заштита Италије на свом сајту приказује у реалном времену настанак олуја и издала је саопштење шта радити и како се заштитити.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.