Ово су најбизарнији дани који се обележавају по целом свету!

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 12:31

Ово су најбизарнији дани који се обележавају по целом свету!

Светски дани су разнолики и понекад нам се чини да се сваког дана слави нешто ново и необично. Неки од њих су потпуно бизарни и изненађујући, а управо о њима ћемо данас причати. Фото: Pexels/Aksonsat Uanthoeng Кренимо од 5. септембра, Светског дана кашњења. Ако сте особа која често касни, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ово је дан када можете одахнути јер имате ваљано оправдање. Можете се придружити остатку света у признању да је кашњење неизбежно и да сви повремено закаснимо на нешто.
Један од најнеобичнијих светских дана је онај посвећен голотињи. Фото: PrtSc/Facebook/Stare fotografije Novog Sada Од 1976. године, 14. јула се слави голо људско тело. Овај дан је прилика да се промовише прихватање тела у свим облицима и величинама, као и да се изрази слобода изражавања кроз нагост.
Ако сте некада имали омиљеног плишаног меду из детињства, онда ће вас обрадовати сазнање да он такође има свој дан. Светски дан плишаних меда пада на 9. септембар, када можете прославити ову симпатичну играчку и присетити се лепих тренутака из детињства.
Други март је резервисан за све љубитеље старих ствари. На Светски дан старих ствари можете обићи антикварнице и уживати у богатству прошлости које се крије у њима. Ово је прилика да се подсетимо вредности старина и да откријемо нешто ново из прошлих времена.
Фото: Градске инфо Недељу дана касније, 9. марта, обележава се Светски дан панике. Овај дан нам пружа прилику да се суочимо са нашим страховима и анксиозношћу и да подигнемо свест о важности менталног здравља. Можда је ово прави тренутак да се ослободимо стреса и пронађемо начине за превазилажење панике. Веверице, те симпатичне животињице, такође имају свој дан – 21. јануар. На овај дан, када залихе хране веверица почињу да се смањују, циљ је подићи свест међу људима о њиховим потребама и пружити им помоћ. Можете се придружити овој иницијативи тако што ћете оставити храну за веверице у свом дворишту или парку.
Светски дан јаја је нешто другачији, јер се поклапа са америчким Даном независности, 4. јула.
Фото: Pixabay/beernc29 Овај дан славимо тако што код куће направимо било шта што у себи садржи јаја – од укусних омлета до сочних колача. Јаја су важан део многих кулинарских традиција и ово је прилика да уживате у њиховом укусу и разноврсности.
Стигосмо до 21. јула, који је Светски дан борбе против Coca-cole. Овај дан је посвећен подизању свести о штетности газираних пића и њиховом утицају на здравље. То је прилика да размислимо о својим навикама у вези са конзумацијом ових пића и да се окренемо здравијим алтернативама.
Европска ноћ слепих мишева се обележава 25. августа. Ово је прилика да се упознате са овим фасцинантним ноћним створењима и научите о њиховој важној улози у екосистему. Можете се придружити организованим догађајима и истражити свет слепих мишева који је често непознат већини људи.
На крају, 27. новембар је Интернационални дан уздржавања од куповине. Фото: Градске инфо Овај дан нас позива на размишљање о потрошачком друштву и преиспитивање наших навика потрошње. То је прилика да се фокусирамо на важност одрживог живота и смањења прекомерне потрошње.
Ови необични светски дани нас подсећају на разноликост и креативност људских прослава. Без обзира да ли су смешни, бизарни или озбиљни, они нам пружају прилику да славимо различите аспекте живота и да подигнемо свест о важним темама.
Ulica priča priču: Bate Brkića (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су најбизарнији дани који се обележавају по целом свету! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.