Izvor: RTS, 20.Jul.2023, 07:36

Троје људи погинуло у пуцњави у Окланду пред отварање шампионата у фудбалу за жене

У пуцњави у центру Окланда на Новом Зеланду, неколико сати пре отварања Светског првенства у фудбалу за жене, погинуло је двоје људи. Нападач је такође убијен. Шест особа, укључујући полицајца, повређено је у пуцњави на градилишту у улици Квин. Турнир у фудбалу одвијаће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се према плану. Особље Фифе и фудбалски тимови су безбедни. Напад није терористички акт, рекли су надлежни.
Премијер Новог Зеланда Крис Хипкинс рекао је да се напад не сматра терористичким актом, објавио је Би-Би-Си.
Хипкинс је истакао да ће се турнир у фудбалу за жене одвијати према плану, рекао је он.
Није утврђен политички или идеолошки мотив напада, рекао је премијер, наводећи да је нападач био наоружан сачмаром.
Крис Хипкинс је захвалио новозеландској полицији која је интервенцијом спасила животе људи.
Наоружани нападач није званично идентификован, али се претпоставља да је реч о 24-годишњем мушкарцу који је био запослен на градилишту где се догодила пуцњава, пренео је Ројтерс.
Према речима градоначелника Окланда Вејна Брауна, особље Фифе и фудбалски тимови су безбедни. Фифа је изразила "најдубље саучешће" породицама жртава.
На отварању турнира играће Нови Зеланд и Норвешка. Министар спорта Грант Робертсон рекао је да ће у области где се игра утакмица бити распоређене додатне снаге полиције.
Домаћини Деветог Светског првенства за жене су Нови Зеланд и Аустралија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.