Лула: Свет постаје уморан од рата у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 14:07

Лула: Свет постаје уморан од рата у Украјини

Бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва данас је рекао да свет постаје уморан од рата у Украјини. Фото: Танјуг/AP Photo/Eraldo Peres „Свет почиње да се умара. Земље почињу да се умарају“, рекао је Лула новинарима у Бриселу, коментаришући изјаву председника Чилеа Габријела Борића >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који је позвао латиноамеричке државе да јасно осуде руску инвазију.
Бразилски председник је додао да ће доћи тренутак када ће бити успостављен мир и да ће тада морати да постоји група земаља које могу да разговарају и са Русијом и са Украјином, преноси Блумберг. На дводневном самиту лидера Европске уније, Латинске Америке и Кариба, ЕУ није успела да у закључке уведе експлицитну осуду Русије због њене инвазије на Украјину.
Лула је одбио да истакне Русију као главног кривца за сукоб, рекавши да су украјински председник Володимир Зеленски и председник САД Џо Бајден такође криви јер не преговарају са руским председником Путином.
Italijanska krajnja desnica protiv kandidata nemačke levice na izborima za EU

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лула: Свет постаје уморан од рата у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.