Izvor: RTS, 19.Jul.2023, 05:54

Генерал Мили: Украјинска контраофанзива "далеко од неуспеха"; Русија повећава старосну границу за мобилисање

Рат у Украјини – 511. дан. Удари из ваздуха руских снага на објекте у луци Одеса, другу ноћ заредом, ракетни удари и на Кијев, саопштила је Украјина. Пожар на војном полигону на Криму, затворен ауто-пут до Севастопоља.
Москва наводи да су оружане снаге >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Русије извеле ударе из ваздуха на објекте и места у бродоградилишту у Одеси где су, како се тврди Украјинци припремали подводне дронове за напад на Крим. Одеса и Николајев су нападнути беспилотним летелицама "шахид" и ракетама "калибар".

Начелник Николајевске области Виталиј Ким изјавио је да је након напада избио пожар у граду, али да нема жртава
Министарство одбране Русије тврди и да је изнад Крима оборено 28 украјинских дронова, додајући да беспилотне летелице нису изазвале жртве ни материјалну штету.
Друмски саобраћај је отворен једном траком Кримског моста, 24 сата након што је претрпео две експлозије.
Украјинска контраофанзива је све јача око Бахмута. Један од највиших украјинских генерала признаје да контраофанзива његове земље против Русије не напредује како се очекивало.
"Брзи резултати су 'практично немогући' због добро припремљене руске одбране", каже генерал Олександр Сирски, командант Копнених снага Украјине.
Начелник Генералштаба Војске САД генерал Марк Мили оценио је да је контраофанзива украјинских снага "далеко од неуспеха", али да ће борба бити "дуга и крвава."
Руски парламент изгласао је повећање границе максималне старосне доби у којој мушкарци могу бити мобилисани за најмање пет година – у случају највиших официра, до 70 година старости.
Дводневни самит 20 најразвијенијих нација, завршиће се у Индији без заједничког саопштења. Разлог за то су опречни ставови о рату у Украјини, потврдио је домаћин скупа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.