Izvor: RTS, 18.Jul.2023, 18:46

Потврђена оптужница против "Врачараца“

Виши суд у Београду саопштио је данас да је потврдио оптужницу против организоване криминалне групе "Врачарци", чији припадници се сумњиче за три тешка убиства и пет покушаја тешких убистава. Суд би требало ускоро да закаже почетак суђења.
Оптужницом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је обухваћено 38 особа, а као вође ове криминалне групе оптужени су Никола Вушовић звани Џони са Врачара и Урош Пиперски.
Оптужница је подигнута против Николе Вушовића, Уроша Пиперског, Недељка Тодоровића, Дариа Ђорђевића, Луке Церовића, Милоша Миљановића, Александра Милошевића, Александра Наумовског, Владана Микетића, Владимира Ковачевића, Вука Урсулова, Дарка Малетића, Рашо Бана, Ђорђа Кнежевића, Иве Букљаша, Јована Бошњака, Јовице Совиља, Николе Качаревића, Лазара Илића, Марка Дракуле, Марка Тацића, Милоша Павловића, Милоша Раичевића, Николе Божиловића, Николе Милековића, Николе Филиповића, Петра Јевтића, Радивоја Јовановића, Рајка Топића, Стевана Мандарића, Страхиње Савића, Филипа Грујића, Ивана Билетића, Војина Ступара, Милоша Андријевића, Александра Остојића, Драшка Николића, Николе Вукојевића.
Сви припадници се терете за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, док се Никола Вушовић терети као организатор групе, као и за три кривична дела тешко убиство у подстрекавању и три кривична дела тешко убиство у покушају и подстрекавању, као и тешко убиство у покушају и помагању.
Други организатор криминалне групе Урош Пиперски терети се за три кривична дела тешко убиство у подстрекавању, три кривична дела тешко убиство у покушају и подстрекавању и кривично дело прање новца.
Недељко Тодоровић је оптужен за тешко убиство и тешко убиство у покушају и помагању, док је Дарио Ђорђевић оптужен за два кривична дела тешко убиство у подстрекавању и за кривично дело тешко убиство у покушају и помагању.
Лука Церовић је оптужен за кривично дело тешко убиство у покушају и подстрекавању, а Александар Милошевић за тешко убиство у помагању, тешко убиство у покушају и кривично дело тешко убиство у покушају и помагању.
Александар Наумовски оптужен је за кривично дело тешко убиство у помагању, а Владан Микетић за кривично дело тешко убиство у покушају и подстрекавању, док се Владимир Ковачевић терети за тешко убиство.
Дарко Милетић је оптужен за кривично дело тешко убиство, а Рашо Бан за кривично дело тешко убиство у покушају и помагању.
Ђорђе Кнежевић је оптужен за кривично дело тешко убиство и кривично дело тешко убиство у покушају и помагању, а Иво Букљаш за два кривична дела тешко убиство у покушају и помагању и кривично дело тешко убиство.
Јован Бошњак оптужен је за кривично дело тешко убиство у покушају и помагању, док је Јовица Совиљ оптужен за кривично дело тешко убиство у покушају и помагању, а Никола Качаревић за кривично дело тешко убиство.
Марко Тацић оптужен је за кривично дело тешко убиство у покушају и помагању, а Милош Раичевић за кривично дело тешко убиство у помагању, док се за исто кривично дело терети и Никола Божиловић.
Никола Миленковић терети се за кривично дело тешко убиство, а Никола Филиповић за кривично дело тешко убиство у покушају, као и Петар Јевтић који се терети за исто кривично дело.
Радивоје Јовановић је оптужен да је извршио кривично дело тешко убиство у покушају и подстрекавању, а Рајко Топић за кривично дело тешко убиство у покушају и помагању и кривично дело тешко убиство у помагању, док се Стеван Мандарић терети за кривично дело тешко убиство у покушају и подстрекавању.
Страхиња Савић се терети за кривично дело тешко убиство у помагању, а Филип Грујић за кривично дело тешко убиство у покушају и помагању, док се Иван Билетић сумњичи за кривично дело тешко убиство у помагању.
Војин Ступар је оптужен за кривично дело тешко убиство у помагању, а за исто кривично дело терете се и Милош Андрејевић и Александар Остојић, док се Драшко Николић терети за кривично дело прање новца, а Никола Вукојевић за кривично дело тешко убиство у покушају и помагању.
Марко Миљановић, Вук Урсулов, Лазар Илић, Марко Дракула и Милош Павловић се терете за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела.
Неумовски, Пиперски, Качаревић и Николић се оптужницом терете и за по једно кривично дело неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и екплозивних материја.
Тужилаштво за организовани криминал које је водило ову истрагу, раније је саопштило да постоји сумња да су припадници ове групе, чији су организатори Никола Вушовић и Урош Пиперски, од почетка 2019. до 11. новембра 2022. године, из користољубља и других ниских побуда на подмукао начин лишили живота Александра Шарца, Александра Халабрина и Драган Ристића, и покушали су да лише живота Самира Дивљановића, Милоша Ниловића, Андрију Зарића, Арсенија Стефановића и сада покојног Лазара Вукићевића.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.