Izvor: RTS, 16.Jul.2023, 12:12

Врео дан у Србији – у подне најтоплије у Новом Саду

Нови Сад је најтоплији град у Србији где је жива на термометру у подне показала 38 степени Целзијуса. Следе Београд и Ћуприја са 34 степена, показују подаци РХМЗ-а.
Према подацима РХМЗ-а, најнижа температура је на Копаонику где су измерена 23 степена >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Целзијуса.
На снази је упозорење РХМЗ на високе температуре, које важи до 19. јула. Прогнозирано је веома топло време са максималним температурама изнад 35 степени, локално и до 40 степени Целзијуса. У великим градовима очекују се и тропске ноћи.
И за подручје Београда издато је упозорење на веома топло време наредна три дана са максималним температурама од 36 до 39 степени уз тропске ноћи.
Западна Србија, Шумадија, Поморавље и Југоисточна Србија су под црвеним метео-алармом, што значи да су прогнозиране нарочито опасне временске појаве таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.
Веома је висока вредност УВ индекса, у појединим местима и екстремно висока, што значи да се треба клонити сунца. Ако већ излазите напоље, нанесите заштитни фактор, обуците широку одећу светле боје и носите шешир.
Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" издао је препоруке како се заштитити током врелих летњих дана.
Стручњаци саветују да у врелим данима треба расхладити просторије, избегавати физичку активност, узимати више течности и избегавати боравак напољу у најтоплијем делу дана.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.