Снажни топлотни таласи широм света прете да оборе температурне рекорде

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 09:42

Снажни топлотни таласи широм света прете да оборе температурне рекорде

Снажан топлотни талас који је погодио Лас Вегас прети да овог викенда обори досадашњи температурни рекорд од 47,2 степена.
У Лас Вегасу су се људи сликали испред табле „Добродошли у чудесни Лас Вегас“ на температури од 38 степени. Фото: Танјуг/ J. Пап Док туристи у том граду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << проводе одмор у касинима, где је због клима уређаја потребан лаганији џемпер, у домовима здравља и болницама медицинско особље указује помоћ дехидрираним грађевинским радницима и људима који су се онесвестили због високих температура.
Десетине милиона Американаца широм Калифорније и на југозападу покушавају да нађу начине да се расхладе и избегну опасност од екстремних врућина.
„Разговарали смо о све већој врућини недељу дана, а сада је почео најинтензивнији период“, саопштила је Национална метеоролошка служба у петак.
Око трећине Американца је под веома јаким топлотним таласом, а прогнозира се да ће врелина да се појача овог викенда у савезним државама Невади, Аризони и Калифорнији, где би пустињске температуре могле да достигну близу 50 степени.
„Овај топлотни талас није типична пустињска врелина јер предуго траје. Дању су екстремне температуре, а ноћи су топле. Свако би требало да схвати овај талас врло озбиљно, укључујући и оне који живе у пустињи“, саопштено је из канцеларије Националне метеоролошке службе у Лас Вегасу.
У петак је у Фениксу било 44,4 степена, што је био 15. дан заредом у том граду да је забележена температура изнад 43,3 степена. Град је близу рекорда од 18 дана са изузетно високим температурама, што је забележено 1974. године.
Američki gradovi sve češće imaju i gradonačelnike za noćni život

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Снажни топлотни таласи широм света прете да оборе температурне рекорде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.