Дресове војвођанског сеоског клуба траже и Американци – како је српски седмолигаш обишао свет (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 12:56

Дресове војвођанског сеоског клуба траже и Американци – како је српски седмолигаш обишао свет (ФОТО)

Фудбал се у Марадику игра од 1932. године, када је основан ФК Слога. За тај клуб не знају многи даље од Инђије и Новог Сада, а опет, њихово име стигло је и до САД, Бразила, Индије, Аргентине и многих других држава. Ево о чему је реч. Фото: PrtSc/Instagram/slogamaradik Све је почело 9. децембра прошле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << године, када је на новом Инстаграм профилу клуба објављен први „мим“ видео, који је до данас видело 1,9 милиона људи широм света.
Уследило је још сличних видеа, од којих је један видело чак 3 милиона људи, а коментарисало га преко 1.000 људи.
Село Марадик има тек око 2.000 становника, а ФК Слогу на Инстаграму прати преко 5.000 људи, док је њихове видее видело скоро 6 милиона корисника на Инстаграму.
Фото: PrtSc/Instagram/slogamaradik „Нашао сам тим за који навијам у Србији!“, написао је један Бразилац.
„Не разумем реч српског, али имате новог фана из Аргентине“, један је од коментара, док други каже: „Из Мађарске сам али сада желим да идем на ваш меч“.
„Да ли преносите мечеве? Подршка из САД. 100% бих носио ваш дрес“, коментарисао је један Американац.
Многи питају где да гледају утакмицу, неки траже где да прате резултате клуба, неки се интересују да купе дрес, а има и оних који се нуде да играју за Слогу. Честе су и похвале на рачун админа, који је у свом послу превазишао сва очекивања и успео да прошири име клуба из малог војвођанског села на, чини се, све континенте.
„Није потребно познавати маркетинг, ствар је у забави, хумору и страсти према раду, циљ је да кроз забаву рекламирам клуб на друштвеним мрежама“, рекао је за наш портал момак који води страницу ФК Слога, а који има свега 15 година.
„Стварно велики број коментара стиже из иностранства, највише из Индије, а најчешће поруке типа „Како да се придружим клубу?“ и томе слично“, рекао је.
„Видео сам од клубова на Тик Току да избацују мимове, хтео сам да се опробам у томе“, каже админ странице, а истиче и да су играчи испратили ситуацију на Инстаграму и да се видеи гледају и у свлачионици.
„Чини се да је утицало и на морал екипе и атмосферу у клубу“, рекао нам је. Фото: PrtSc/Instagram/slogamaradik Слога из Марадика такмичи се у Општинској лиги Инђија – Стара Пазова (седми ранг српског фудбала), а момци у црвеним дресовима фудбал играју из забаве и љубави према спорту.
Када се на исти начин воде и друштвене мреже клуба, резултат је неизоставан.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by FK Sloga Maradik (@slogamaradik)


Andrija Radulović novi član Vojvodine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дресове војвођанског сеоског клуба траже и Американци – како је српски седмолигаш обишао свет (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.