Америчком генералу прети отказ због интервјуа

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2010, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Америчком генералу прети отказ због интервјуа

ВАШИНГТОН -

Бела кућа је данас оценила да је командант америчких снага у Авганистану генерал Стенли Мекристал начинио "огромну грешку" својим интервјуом часопису "Ролинг стоун", и оставила могућност да би он због тога могао да изгуби посао.

"Генерал Мекристал је без >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << сумње начинио огромну грешку", изјавио је на конференцији за новинаре портпарол Беле куће Роберт Гибз.

После објављивања тог текста, у коме је критички говорио о окружењу председника Барака Обаме и изразио разочарање политиком САД у Авганистану, генерал је повучен у Вашингтон, да објасни своје ставове.

На питање новинара да ли је ће Мекристал бити смењен, Гибз је упадљиво одбио да одговори, рекавши ће о томе имати више да се каже после сусрета Обаме и Мекристала, који је најављен за среду, и додао да су "све опције на столу".

Гибз је, такође, истакао да су амерички напори у Авганистану "већи од једног човека".

Он је, на питање колико је Обама бесан због Мекристаловог интервјуа, само рекао: "Знали би сте кад бисте га видели".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.