Ово су неки од најскупљих универзитета на свету

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 09:15

Ово су неки од најскупљих универзитета на свету

Најскупљи факултети и универзитети на свету привлаче пажњу својим високим трошковима школовања. Фото: WikimediaComonns/Beyond My Ken Ови образовни институти и универзитети често нуде изузетно висок квалитет образовања, приступ најновијим ресурсима и технологијама, као и реномиране предаваче.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Ево неколико универзитета који су међу најскупљима на свету:
Harvey Mudd College – налази се у Калифорнији у САД. Универзитет нуди различите смерове, укључујући физику, хемију, биологију, математику, рачунарство и физику. Овај универзитет има другу највећу стопу доктора наука из области: технологије, инжењерства и математике.
Сматра се једном од најскупљих образовних институција на свету.
Годишња школарина на овом универзитету износи око 76.000 долара годишње.
Sarah Lawrence College – смештен је у Бронксвилу у Њујорку у САД. Познат је по томе што фокус ставља на либералне уметности и индивидуалан приступ образовању.
Школарина на овом универзитету износи око 77.000 долара годишње.
New York University – смештен је у самом срцу Њујорка у САД. Такође се сматра једним од најскупљих универзитета на свету. Један од главних разлога зашто је школарина на овом универзитету овако висока је разноврсност доступних области студија. Курсеви које нуди студентима укључују рачуноводство, глуму, хемију, инжењерство, енглески и глобално пословање.
Универзитет у Њујорку је мултинационални колеџ и има кампусе широм света. Годишњи трошак школарине износи око 76.000 долара годишње.
Фото: WikimediaComonns/Tdorante10 University of Chicago – налази се у граду Чикагу у САД. Ово је реномирана институција са изврсним програмима из друштвених наука и хуманистике. Универзитет је подељен у пет школа: биолошке науке, хуманистичке науке, физичке науке, друштвене науке и школа молекуларног инжењерства.
Трошак школарине на овом универзитету износи око 80.000 долара годишње.
Imperial College London – налази се у Лондону у Великој Британија. Сматра се водећим светским универзитетом за науку, инжењерство и медицину. Постоји неколико курсева и програма које овај универзитет нуди: биохемија, вештачка интелигенција, бизнис, хемија, грађевинарство и физика.
Годишњи трошак школарине на овом универзитету износи око 55.000 долара годишње.
University of Oxford – налази се у граду Оксфорду у јужној Енглеској. Један је од најпрестижнијих универзитета на свету, познат по свом академском угледу и историји.
Универзитет Oxford се састоји од 38 независних факултета и шест сталних приватних верских школа.
Иако школарина варира у зависности од курса и смера, може износити око 50.000 долара годишње.
Фото: WikimediaComonns//Zhushenje Columbia University – налази се у Њујорку у САД. Један је од најстаријих амерички универзитета и један од најскупљих на свету. Универзитет обухвата 20 факултета и повезан је са бројним установама. Универзитет има 101 добитника Нобелове награде међу алумнијима, бившим студентима и сарадницима. 
Универзитет нуди курсеве из различитих области студија, укључујући америчке студије, античке студије, антропологију, бизнис, економију и енглески језик и компаративну књижевност. То значи да за коју год област да сте заинтересовани, шансе су да ћете је пронаћи на Универзитету Колумбија.
Трошак школарине на овом универзитету износи око 70.000 долара годишње.
На већини ових универзитета трошкови школарине само су део укупних трошкова студирања, који могу укључивати и смештај, храну, књиге и остале животне трошкове.
Такође, ове институције често пружају различите стипендије и програме финансијске помоћи како би помогле студентима да се носе са високим трошковима образовања.
Evo koji su univerziteti najbolji na svetu na Šangajskoj listi (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су неки од најскупљих универзитета на свету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.