Временска машина привукла пола милиона људи

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Временска машина" привукла пола милиона људи

ШАНГАЈ -

Више од пола милиона људи досад је посетило српски павиљон на "Експу 2010" у кинеском граду Шангају.

Инспирисан временом, павиљон Србије је на великом "вашару туризма" смештен поред белгијског - чији је лајт мотив Европска унија, којом ће та земља председавати >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << од јула.

Са шарама традиционалног ћилима, коцкасти павиљон Србије ноћу светли, а дању - у радно време сајма - Кинези у редовима чекају да уђу. Додуше, не тако масовно као што чекају ред за тајландски, али интересовање је велико. Како су Танјугу у Шангају рекли представници Туристичке организације Србије, павиљон наше земље је до почетка јуна посетило 500.000 људи.

Споља традиционалан, али модеран, српски павиљон госте дочекује поруком "Србија зна време" и гостима, махом Кинезима, представља Милутина Миланковића, човека који је измислио најпрецизнији календар икад.

Кроз ходник - фото галерију са које се, уз призоре Београда и Србије, смеше Ана Ивановић, Јелена Јанковић, Новак Ђоковић, Милорад Чавић, долази се до централног дела павиљона, којим доминира "временска машина". Та справа са зупчаницима, која личи на механизам сата, оживљена је светлосним ефектима и посетиоци павиљона се највише задржавају баш на том месту.

Изнад светлећег подијума, гостима се са видео бима обраћају млади из Србије који представљају своје виђење времена, а њихове поруке исписане су на енглеском и кинеском језику. Ред је и на излазу из српског павиљона, за "царинским" пултом: апсолутни хит на сајму су "Експо пасоши", у које посетиоци добијају печате земаља које су "посетили" у Шангају - па до данас више од пола милиона Кинеза у свом "пасошу" има печат Србије.

Очекивано за Кину, на "Експу" у Шангају врви од посетилаца: до данас, сајам је посетило више од 17 милиона људи, а само током данашњег дана број посетиоца достигао је 398.000.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.