Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 11:52

Трилатерални самит Вучића, Нехамера и Орбана у Бечу

Председник Србије Александар Вучић учествује на трилатералном самиту у Бечу, заједно са аустријским канцеларом Карлом Нехамером и мађарским премијером Виктором Орбаном. Одржан је и састанак министара унутрашњих и министара спољних послова две земље. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Председник Вучић је на Инстаграму навео да у Бечу разматрају битна безбедносна питања од стратешког значаја – "поготово имајући у виду ризике и све веће изазове којима смо изложени и ми и цела Европа".

"Србија је доказала да је снажан, поуздан и озбиљан партнер, што остаје и у будућности, спремна да преузме део терета и ефикасно обави свој део посла", навео је Вучић.
Како је истакао , разговааће се и о европском путу Србије, енергетској безбедности и јачању сарадње на свим пољима.
"У временима општег неповерења, када су многа савезништва стављена на пробу, Србија наставља да негује партнерства и пријатељства са озбиљним државама, чиме снажи своје позиције и углед на међународној политичкој сцени", закључио је Вучић.
По повратку у Београд, Вучић ће се вечерас састати и са албанским премијером Едијем Рамом, који је јуче боравио у Приштини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.