Izvor: RTS, 04.Jul.2023, 16:10

Напад у центру Тел Авива, повређено девет особа

Најмање девет особа је повређено, од којих три тешко, у нападу у Тел Авиву, саопштила је полиција, оцењујући да је реч о терористичком нападу.
Нападач је прво камионетом налетео на људе на тротоару, а затим је изашао и напао их ножем, објавио је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Џерузалем пост. Нападача је убио један од пролазника.

Израелски медији су нападача идентификовали као 20-годишњег Палестинца Хасина Калила из града Ас Саму на југу Западне обале. Он је, према сазнањима медија, у Израел ушао са дозволом за лечење.
Палестинска милитантна организација Хамас поздравила је напад у Тел Авиву као "херојску освету за израелску операцију у граду Џенин".
Из Хамаса су навели да је нападач њихов припадник, али нису преузели одговорност за терористички напад.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.