Светска метеоролошка организација упозорила на даљи раст температура у свету

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 13:02

Светска метеоролошка организација упозорила на даљи раст температура у свету

Очекује се да ће температуре ваздуха широм света наставити да расту због ефеката Ел Ниња, најпознатијег феномена глобалног климатског система који се први пут појавио у тропским областима Пацифика, саопштила је данас Светска метеоролошка организација (СМО). Фото: Pixabay/Gerd Altmann Ел >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Нино је феномен загревање површинске температуре воде у источним и централним деловима Тихог океана и повезан је са настанком екстремних временских прилика – од тропских циклона преко обилних падавина до јаке суше, преноси Ројтерс.
Данашње саопштење СМО потврдило је последњи месечни извештај америчког Националног административног центра за предвиђање климатских промена.
Најтоплија забележена година на свету, 2016. поклопила се са јаким Ел Нињом, иако стручњаци упозоравају да су климатске промене подстакле екстремне температуре чак и у годинама без Ел Ниња.
СМО је у мају саопштила да постоји јака вероватноћа да би рекорд из 2016. године ускоро могао да буде оборен, јер ће најмање једна од наредних пет година, али и предстојећи петогодишњи период у целини, бити најтоплији до сада.
Zaposleni u Beču i dalje u velikoj meri rade od kuće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Светска метеоролошка организација упозорила на даљи раст температура у свету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.