Izvor: RTS, 01.Jul.2023, 14:34

Момировић обишао клизиште у Пожеги, обећао помоћ угроженим домаћинствима

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић је, током обиласка клизишта у Улици Бана Милутина у Пожеги, које је наново покренуто усред последњих поплава и обећао помоћ Владе угроженим домаћинствима.
"Видим да је ово жива улица, млади >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << људи, доста деце, а Пожега има јаку привреду и развој и ми морамо да помогнемо да се ово клизиште санира. Причаћу са председницом Владе и министром финансија како не би у будућности дошло до заиста трагичних последица", рекао је Момировић, док је са сарадницима и представнцима општине Пожега обилазио клизиште које угрожава 50 домаћинстава.
Навео је да је прелепо видети младе људе који своју будућност виде у малом месту, а да с друге стране, постоји ситуација да 15 аутомобила и 100 људи блокира најпрометнију саобраћајницу у овом тренутку у Србији.
"Имате ту ситуацију с једне стране, а с друге стране 500 храбрих људи који живе овде и који имају реалан проблем који само Влада може да им реши, једноставно онда ваша дужност постаје већа, зато смо ми овде. Људи који покушавају да паралишу земљу нека раде свој посао, ми то нећемо дозволити, а ми ћемо помоћи овим и људима широм земље који имају проблема због поплава да се што пре врате у своју рутину", навео је Момировић.
Председник општине Пожега Ђорђе Никитовић навео је клизиште у Улици Бана Милутина највећи инфраструктурни проблем у Пожеги, те да је општина урадила пројекат санције који кошта висе од 100 милиона динара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.