Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 08:36

Трамп поднео тужбу за клевету против колумнисткиње Е. Џ. Керол

Бивши председник САД Доналд Трамп поднео је тужбу за клевету против колумнисткиње часописа "Ел" Е. Џин Керол,  наводећи да га је лажно оптужила за силовање, иако је порота на грађанском суђењу потврдила да је Трамп сексуално злостављао Керолову.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Трампова тужба против бивше колумнисткиње часописа Ел поднета је савезном суду на Менхетну након необичног закључка пороте из маја ове године да је Трамп сексуално злостављао и искоришћавао Керолову, али је није силовао.

Трамп тражи повлачење тужбе, као и неодређену компензацију и казнене пенале јер тврди да је лажно оптужен за силовање.
Адвокатица Керолове Роберта Каплан тврди да Трампова тужба није ништа друго до његов најновији покушај да избегне одговорност.
"Доналд Трамп поново тврди, супротно логици и чињеницама, да га је порота ослободила, иако је порота утврдила да је сексуално злостављао бившу колумнисткињу часописа Ел  Е. Џин Керол", саопштила је Капланова.
Доналд Трамп је недавно оптужен за неовлашћено задржавање поверљивих докумената и заверу ради ометања правде, а претходно је у Њујорку против бившег председника САД подигнута оптужница којом се терети за фалсификовање пословних докумената како би прикрио новац који је уплаћен да би порно глумица Сторми Данијелс ћутала о њиховој афери.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.