Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 06:17

И ове године најпопуларнији међу студентима - у чему је магична привлачност ФОН-а

На факултете Универзитета у Београду који школују информатичаре конкурусало је више од три и по хиљаде будућих бруцоша. Највише и ове године на Факултету организационих наука (ФОН-у)- 2.308 и за њих је пријемни испит организован у две највеће сале Београдског сајма. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Никоме од потенцијалних бруцоша није било пријатно да види око себе више од две хиљаде вршњака - готово три пута више него што има места на факултету који желе. Многи су се већ срели јуче на пријемном ЕТФ-а.
"Спремао сам се доста, мислим самоуверен сам, није ми ово једина опција, али највише бих волео да упишем овај факултет зато што ми се најавише свиђа од свих, и најширу слику даје", каже Душан Костић из Гимназије "Вук Караџић" у Лозници.
Очекивања су велика. Конкуренција још већа - до пријављених 2.308 кандидата, 1.616 су одлични ђаци.
"Сви смо уплашени, али мислим да нема потребе да се осећам тако. Одлучила сам се за ФОН зато што мислим да ми даје ту неку ширину", рекла је Ања Ђорђевић из Десете гимназије у Београду.
"Ја хоћу да упишем информационе технологије, и милим да ми даје баш доста знања и о менаџменту и о стварима које бих могла да искористим даље у животу", каже Софија Ђукић из Треће београдске гимназије.
Факултет је основан пре више од пет деценија за школовање директора. Данас има смерове на којима се учи менаџмент и ИТ - оно што младе највише интересује. На факултету сматрају да их привлачи и то што се програми стално иновирају у складу са потребама тржишта али и то што имају уговоре о сарадњи са више од 1.300 компанија.
"Управо та чињеница да наши дипломци не чекају много на посао, односно да многи дипломци још као студенти добију понуду за посао. одлични услови студирања, то су кључни разлози што је овако велико интересовање", каже проф. Милан Мартић, декан ФОН-а Универзитета у Београду.
ФОН је једини факултет Универзитета у Београду који је после 31 годину недавно добио нову зграду. Кажу, све је у доброј организацији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.