Izvor: RTS, 26.Jun.2023, 21:17

Годину и по затвора због претњи власници врањског ОК радија

Суд у Врању осудио Дејана Николића на 18 месеци затвора због претњи власници и радници ОК радија. У тренутку када је изговарао претње судило му се због угрожавања безбедности истих особа.
Основни суд у Врању саопштио да је Дејан Николић Кантар осуђен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на 18 месеци затвора због претњи власници ОК радија Оливери Владковић и радници овог локалног медија Светлани Иванов, саопштило је Удружење новинара Србије.

Вишеструки повратник у чињењу кривичних дела Дејан Николић претње због којих је првостепено осуђен изрекао је у судници Основног суда у Врању.
У тренутку када је изговарао претње судило му се због угрожавања безбедности истих особа, Владковић и Иванов, али и уништавања имовине ОК радија. Нова пресуда га је затекла док још издржава затворску казну од 14 месеци за претходне претње.
"Задовољан сам јер је суд уважио тврдње и образложења тужилаштва и нас на страни оштећених. Тужилаштво је предложило казну од најмање 18 месеци затвора", рекао је за портал УНС-а адвокат ОК радија Велибор Пејчић.
Пејчић очекује да писани отправак пресуде добије до краја јула.
"Водећи се искуством из претходног поступка, очекивани рок за правоснажно окончање спора је неколико месеци по добијању пресуде, јер очекује да ће се осуђени жалити на овакву одлуку суда", додао је Пејчић.
"Прво рочиште је било у априлу. Поступак је окончан у пристојном року. Судија је пристао на исказе сведока дате у истрази, не и да се они поново саслушају. Адвокат је окривљеном отказао пуномоћје на последњем рочишту. Не чини то пресуду мањкавом. Поступак је вођен у складу са Законом о кривичном поступку", наводи Пејчић.
Још један поступак због претњи Додаје да још није почело суђење у вези са претњама Дејана Николића затворском чувару у Централном затвору у Београду.
"Скршићу и Врање и Београд“, "онај ко се плаши и треба да се плаши“ и "неће се на овоме завршити. "То се некад у Јасеновцу радило: так, так, так", претње су због којих је Николић овог пута првостепено осуђен.
УНС подсећа да је пре годину дана пренео да власници ОК радија Оливери Владковић месецима прете и да су ухапшене особе које су упале у простор кафића "No comment“, испрскале га фарбом и укључиле спикерфон на мобилном телефону како би се чуле његове претње.
Како напомиње УНС, почетком јуна прошле године зазидани су прозори ОК радија и упркос одлуци градске грађевинске инспекције да се бесправни објекат сруши, то до данас није учињено.
Штавише, кладионица која се доводи у везу са Дејаном Николићем, почела је да ради и до улаза у њу, иако је бесправно подигнут објекат, постављен је црвени тепих.
Радници ОК радија и даље гледају кроз прозорска окна у цигле нелегално подигнуте кладионице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.