Izvor: RTS, 26.Jun.2023, 17:32

Весић: Ситуација на аеродрому боља, али још није добра

Сви шалтери за пријем путника и пртљага на београдском аеродрому доступни су у пуном капацитету, наводе за РТС представници Аеродрома "Никола Тесла". Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је  да се ситуација на београдском аеродрому >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поправља, али да још није добра и да је због тога сазвао хитан састанак сутра ујутру са компанијом "Ванси", на коме ће бити представљени планови како да се ситуација на аеродрому "Никола Тесла" нормализује.
Министар Горан Весић је рекао Танјугу да је од "Вансија" тражио да на састанак донесу План ризика, као и да се спроведу мере које ће довести до нормализације рада на аеродрому, јер ништа што се догодило ових дана на аеродрому за њих није било непредвиђено.
"Сутра у осам сати је састанак на који морају да ми донесу План ризика, затим план који подразумева како решавају техничке проблеме када дође до квара траке, као што се десило пре неколико дана, морају да донесу план запошљавања, да обезбеде већи број људи", рекао је министар.
Нагласио је да су знали да Србија има 20 дестинација више него прошле године. "Знали су да се завршава нови терминал, да је капацитет путника сада 14 милиона, уместо шест, знали су да планирамо повећање путника са пет, шест милиона путника на седам милиона ове године. Знали су да ће их чекати већи обим посла", истакао је Весић.
Он је навео да поред тога опет нису ушли спремно у посао, као и да је иста ситуација и са другим аеродромима у Европи којима управљају, али да њега то не занима, већ како ће да се реши проблем у Београду. Он је рекао да им је већ указао на недостатак људства на аеродрому.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.