Министарство просвете: Студенти могу бити корисници само једне стипендије

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jun.2023, 20:20

Министарство просвете: Студенти могу бити корисници само једне стипендије

Министарство просвете саопштило је вечерас да студенти корисници државних стипендија у складу са Законом о студентском стандарду, уговорима које су потписали, али и налазима и препорукама Државне ревизорске институције, могу бити корисници само једне стипендије која се исплаћује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из јавних средстава – буџета Републике Србије и локалних буџета. Фото: Градске инфо Ово правило је важило од како се додељују стипендије и јасно је назначено у уговору о стипендији који је сваки студент потписао.
С обзиром да различите институције стипендирају успешне студенте, у случају да студент добије више различитих стипендија, мора се одлучити за једну и има обавезу да о томе обавести институцију од чије стипендије одустаје.
Министарство просвете је за ову школску годину одобрило 9.343 стипендија, а само мали број студената је добио и стипендије Министатства науке, технолошког развоја и иновација „Доситеја“, те Министарство просвете са Министарством науке предузима све активноси у циљу превазилажења изазова који је наступио јер је дошло до дуплирања стипендија код мањег броја студената који су већ стипендисти Министарства просвете.
Министарства ће настојати да унапреде систем и синхронизују активности на реализацији конкурса за доделу стипендија у најбољем интетесу студената, додаје се у саопштењу.
Ministarstvo: Preliminarni rezultati male mature već dostupni na portalu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарство просвете: Студенти могу бити корисници само једне стипендије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.