Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 07:43

Србе узнемирио долазак великог броја косовских специјалаца у Звечан, не престају хапшења на КиМ

У Звечану је синоћ био присутан велики број припадника специјалних јединица такозване косовске полиције. Јуче je ухапшеном Ненаду Орловићу из северне Митровице одређено полицијско задржавање до 48 сати. Радош Петровић, који је први ухапшен 29. маја у Звечану, уз положено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << јемство након 26 дана пуштен је на слободу. У Грачаници је због хапшења суграђанина Драгише Миленковића одржан још један протест. Српска роба још не може на КиМ.
У петак је ухапшен и осми Србин на Косову и Метохији од доласка албанских градоначелника у зграде општина на северу покрајине, а одређено му је и задражавање од 48 сати. Касније током дана је уз јемство пуштен први ухапшени, Радош Петровић.

Џипови специјалаца косовске полиције блокирали су синоћ улицу у Звечану, што је код локалних Срба изазвало узнемирење, јер су у страху да ће доћи до новог хапшења.
Високи представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ поручио је да је веома узнемирен ситуацијом на северу КиМ.
"После јучерашњег кризног састанка имамо вансудска хапшења косовских Срба, марширање косовских безбедносних снага у Јужној Митровици и тешку реторику из Србије. Ескалација се наставља и постаје опасна. Нећемо то толерисати“, написао је Борељ на Твитеру.
Превозници са српским таблицама још чекају на административним прелазима. Приштина је дозволила улаз онима који превозе страну робу без обзира на таблице, док роба из централне Србије и даље не може у покрајину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.