Ево како су бебе прославиле Светски дан музике

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 18:24

Ево како су бебе прославиле Светски дан музике

У простору Културне станице Еђшег јуче поподне одржан је интерактивни концерт за бебе под називом „Музика и покрет као средство стимулације психомоторног развоја деце од нулте до треће године“. Концерт за бебе и истоимено предавање за родитеље је одржано баш на одређен датум, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 21. јуна, поводом Светског дана музике. Фото: Војводина уживо Програм се састојао из два дела. Први део је чинио “Бабy Артyсх” концерт. Он подразумева интерактивне концерте за децу од 0 до 3 године и родитеље. Концерт се састојао се од пажљиво одабраних композиција класичне и дечје литературе и ауторске композиције писане посебно за програме ових концерата.
Други део програма је било предавање за родитеље. Предавач је била Неда Алексић је специјалиста музичке уметности- пијанисткиња и докторанд у области примене програма музике и покрета као средства стимулације психомоторног развоја (Кинезиолошки факултет, Загреб и Медицински факултет, Београд).
Фото: Војводина уживо Предавање “Музика и покрет као средство стимулације психомоторног развоја деце узраста од 0 до 3 године” је настало као производ њених проучавања досадашњих, спровођења сопствених истраживања, едукација и рада у оквиру креираних програма.
Деца и родитељи су учествовали са реквизитима као што су дечје удараљке, звечке и шарене мараме. Након концерта, деца су имала прилику да се упознају са инструментима на којима је одржан концерт уз помоћ извођача. Већина је показала велико интересовање за виолину, док су се поједини опробали и као пијанисти.
Саобраћајни препород – почела историјска реконструкција Булевара ослобођења (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево како су бебе прославиле Светски дан музике се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.