Izvor: RTS, 20.Jun.2023, 16:46

Усвојен ребаланс буџета града Београда

Одборници Скупштине града Београда усвојили су одлуку о ребалансу буџета, који је у односу на буџет усвојен у децембру прошле године већи за 2,4 одсто.
Ребаланс буџета је, према речима председника Скупштине града Београда Николе Никодијевића, усвојен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << већином гласова, док је 13 одборника било против, а удржаних није било.
У односу на буџет усвојен у децембру прошле године, већи је за 2,4 одсто.
Одборници су усвојили првих шест тачака од 41 тачке дневног реда, између осталог и завршни рачун за 2022. годину.
У наставку ће разматрати више планова детаљне регулације.
Усвојене одлуке о бесплатним уџбеницима и вртићима Одборници Скупштине града Београда усвојили су вечерас одлуке којима се омогућава додела бесплатних уџбеника за ученике основних и средњих школа, као и бесплатне вртиће за предшколце.
У Одлуци се наводи да се средства за финансирање уџбеника и уџбеничких комплета обезбеђују у буџету Града, а циљ је да сви ученици имају једнаку допстуност образовању и васпитању.
Одборници су, када је реч о вртићима, усвојили Одлуку о правима детета у области финансијске подршке породици са децом на територији Града Београда.
Одлука подразумева право на накнаду укупних трошкова боравка у предшколској установи и право на накнаду укупних трошкова одмора и рекреације деце из предшколских установа.
Скупштина града усвојила Одлуку о подизању споменика Томи Здравковићу Скупштина града Београда усвојила је вечерас Одлуку о подизању споменика певачу Томиславу Томи Здравковићу у Скадарској улици у општини Стари Град.
Како се наводи у Одлуци, споменик ће бити подигнут средствима Града Београда.
Комисија за споменике и називе тргова и улица је на седници 19. октобра 2021. године разматрала и усвојила иницијативу Расима Љајића да се подигне споменик Томи Здравковићу.
Усвојено је и решење о образовању Одбора за подизање споменика Томи Здравковићу, чији ће председник бити, члан градског већа Игор Мушић.
Њихов задатак је да предузму радње на спровођењу Одлуке о подизању споменика.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.