Izvor: RTS, 20.Jun.2023, 06:31

Не престају хапшења Срба на КиМ, блокиран пут ка прелазу Мердаре

Још један Србин ухапшен је јуче на Косову и Метохији. У месту Рударе код Куршумлије и даље траје блокада магистралног пута који од Прокупља води ка административном прелазу Мердаре.
У месту Рударе код Куршумлије, возачи камиона и мештани блокирали >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су за камионе са косовским таблицама, магистрални пут који од Прокупља води ка административном прелазу Мердаре.
То је реакција на мере приштинске владе, кажу, али и подршка Србима на северу покрајине.
Још један Србин ухапшен је у Лепосавићу. Двадесет осмогодишњи Урош Вукашиновић сумњичи се  за напад на новинаре.
Због хапшења Срба и напада специјалних снага косовске полиције на двоје деце у Житковцу, одржани су мирни протести у Лепосавићу и Косовској Митровици.
Високи представник Европске уније Жозеп Борељ позива Александра Вучића и Аљбина Куртија на хитан састанак у четвртак. Из Брисела још нема званичне потврде да ће представници Србије и такозване државе Косово доћи на састанак.
Ситуација на северу Космета била је једна од тема састанка генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и немачког канцелара Олафа Шолца у Берлину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.