Алкарас има шансу да титулом у Квинсу поново постане број један на свету

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 14:01

Алкарас има шансу да титулом у Квинсу поново постане број један на свету

Шпански тенисер Карлос Алкарас има шансу да титулом у Квинсу поново постане број један на свету. Фото: Танјуг/AP Photo/Mark J. Terrill Биће ово тек трећи турнир на трави у каријери за 20-годишњака, који је већ у неколико наврата био на врху АТП ранг листе.
Прошлог понедељка га је на том >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << месту заменио Новак Ђоковић, освајач Ролан Гароса, који има 420 поена више.
Квинс је турнир из серије 500, тако да је јасна рачуница – Алкараса на прво место враћа само трофеј у Лондону. Такмичење ће започети од квалификанта, док би у другом колу требало да игра са победником дуела Јиржи Лехечка – Алехандро Давидович Фокина.
Озбиљан изазов, можда и највећи, очекује га у четвртфиналу, ако до њега дође и Матео Беретини, Италијан који је у последња два издања Квинса освајао пехар.
Ипак, Матео се доста мучи са повредама у последње време, а протекле седмице је испао одмах на старту Штутгарта.
У Алкарасовој половини жреба налазе се још, између осталих, Френсис Тијафо, Себастијан Корда, Милош Раонић, Миомир Кецмановић, Камерон Нори и сви они су потенцијални ривали у полуфиналу.
Носиоци и евентуални противници у финалу су Холгер Руне (2), Тејлор Фриц (3), Лоренцо Мусети (6) и Алекс де Минор (7).
Наградни фонд Квинса је око 2,2 милиона евра.
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Алкарас има шансу да титулом у Квинсу поново постане број један на свету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.