Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 18:49

Киша и облаци до краја недеље – када нам стижу летње температуре

Метеоролог РХМЗ-а Слободан Совиљ каже за РТС да до краја недеље можемо да очекујемо падавине, али да нас почетком наредне седмице чека суво време и разведравање, са температуром до 30 степени.
Слободан Совиљ каже да киша пада у већини крајева наше >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << замље, али да није било већих количина падавина у југозападној, јужној и централној Србији.

"У тим деловима земље, пало је између десет и двадесет литара кише по квадратном метру. У последњем сату, падавине се интезивирају, поготово у Поморавском округу", објаснио је Совиљ.
Упозорење и даље на снази Према његовим речима, у вечерњим и ноћним сатима можемо да очекујемо интензивирање падавина у читавој области јужно од Саве и Дунава због чега у тим крајева остаје на снази наранџасто метео-упозорење, које подразумева количину кише од двадесет до педесет литара по квадратном метру.
"На великим рекама нема проблема, али због учесталих падавина у претходном периоду, посебан опрез саветујемо за бујичне потоке и за крајеве у којима је претходним данима било обилних падавина", каже Совиљ.
Наглашава и да се у току сутрашњег дана, као и прекосутра, највећа количина падавина очекује на истоку, југоистоку, као и централној Србији, те да упозорење до суботе остаје на снази.
Следе летње температуре Совиљ најављује да падавине сутра престају на западу и северозападу земље падавине, уз делимично разведравање, али да ће њихов престанак у осталим крајевима бити спорији.
"Најпре, у суботу у централној Србији, а онда у недељу у свим крајевима очекује се потпуни престанак падавина. Почетком наредне седнице биће суво и изузетно топлије време – температуре праве летње до 30 степени", најављује метеоролог РХМЗ-а Слободан Совиљ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.