Лукашенко: Претеран одговор на провокације може да доведе до трећег светског рата

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 13:33

Лукашенко: Претеран одговор на провокације може да доведе до трећег светског рата

Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је данас да претерано оштар одговор на провокације Кијева може да доведе до трећег светског рата. In this handout photo released by Belarusian Presidential Press Office, Belarusian President Фото: Танјуг/Belarusian Presidential Press Office via AP „Не би требало да буде претераних одговора >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на провокације Кијева је би то довело до ескалације и трећег светског рата“, рекао је Лукашенко у интервјуу за телевизију Русија 1, преноси ТАСС.
Он је навео да неће тражити савет од јавности у случају да избије рат. „Не планирам да питам јавност. То је рат. Ја морам да доносим одлуке. Јавност бира председника, потпуно свесна да по Уставу он одлучује и као главнокомандујући даје наређења и упутства“, рекао је Лукашенко.
Истакао је да би за Минск црвена линија била агресија на Белорусију са било које стране, осим са руске. „За мене је црвена линија пуна агресија са било које стране, осим од стане Русије, наравно. Балтичке земље, Пољска и Украјина. Ако оне пошаљу трупе, не мале јединице, које би прешле границу и започеле рат, то је агресија“, поручио је председник Белорусије.
Он је нагласио да напад на руски авион А-50 на аеродрому у близини Минска или напади украјинских диверзаната на граници са Русијом, „не одговарају термину агресија“.
Putin naložio formiranje centara za proizvodnju i testiranje dronova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: Претеран одговор на провокације може да доведе до трећег светског рата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.