Марка: Србија је због Јокића и Ђоковића постала број један у свету спорта

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 12:28

Марка: Србија је због Јокића и Ђоковића постала број један у свету спорта

Тенисер Новак Ђоковић и кошаркаш Денвера Никола Јокић направили су за само два дана од Србије најјачу спортску нацију на свету, преноси шпански спортски лист Марка. Фото: Танјуг/AP Photo/Дарко Војновић Ђоковић је пре три дана освојио титулу на Ролан Гаросу, пошто је у финалу победио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Норвежанина Каспера Руда 7:6, 6:3, 7:5. Српски тенисер је овим тријумфом стигао до 23. гренд слем трофеја у каријери.
Јокић је јуче са екипом Денвера освојио шампионски прстен у НБА лиги. Денвер је у петом мечу финала плеј-офа НБА победио Мајами резултатом 94:89 и серијом 4:1 стигао до шампионског трофеја.
Марка подсећа да су и Јокић и Ђоковић рођени у бившој Југославији. „Обојица су рођени у земљи која се распала услед политичких немира, али две велике звезде са Балкана успеле су да достигну највиши ниво у својим спортовима“, наводи шпански лист.
Јокић је проглашен за МВП финалне серије НБА лиге. „Денвер никада раније у својој 46 година дугој историји није освојио титулу у НБА. Јокић је јуче био пророк који је овом тиму донео трофеј Ларија О’Брајена“, истиче се у тексту.
Јокић је два пута био проглашен за МВП регуларног дела сезоне, а ове године је завршио на другом месту иза кошаркаша Филаделфије Џоела Ембида. „Јокић је сезоне поставио рекорд по броју трипл-даблова у плеј-офу, док је у финалу био најбољи стрелац, асистент и скакач свог тима, што се такође први пут догодило. Денвер је у пет мечева био бољи од Мајамија, а све је кулминирало јуче у Бол арени. И док је Јокић најбољи кошаркаш данашњице, Ђоковић је већ дуго предмет расправа о најбољем тенисеру свих времена“, додаје шпански лист.
Ђоковић је једини тенисер у историји овог спорта који је освојио 23. гренд слем трофеја, а претекао је своје највеће ривале Рафаела Надала (22) и Роџера Федерера (20). „Србија је земља са великом спортском традицијом, без обзира према последњем попису има 6.690.887 становника. Двојица су њеним становницима пружила највеће задовољство, које никада није било залежено у историји Србије. Мали број земаља на свету има привилегију да има овако велике спортисте“, закључује се у тексту Марке.
Srbin predstavljen kao novi trener Toronta: Ponosan sam, ovo mnogo znači srpskoj košarci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Марка: Србија је због Јокића и Ђоковића постала број један у свету спорта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.