Izvor: RTS, 10.Jun.2023, 11:30

Експлозија у фабрици ракета у Турској, погинуло пет особа

Пет особа је погинуло у експлозији фабрике за производњу ракета и експлозивних направа у Турској. Претпоставља се да је до експлозије дошло вероватно због хемијске реакције током производње динамита.
Експлозија се догодила око 8.45 у комплексу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << државне Механичке и хемијске индустријске корпорације, у предграђу Анкаре, рекао је гувернер Васип Шахин новинарима, пренео је АП.
Шахин је додао да је експлозију вероватно изазвала хемијска реакција током производње динамита, а тужилаштво је одмах покренуло званичну истрагу.
Сиви дим је виђен како се уздиже изнад комплекса, док су се амбулантна возила и ватрогасци упутили ка месту несреће, објавила је приватна телевизија НТВ.
Од ваздушног удара након експлозије попуцали су прозори на оближњим продавницама и кућама.
Чланови породица радника брзо су отишли испред фабрике када су чули за несрећу, додала је телевизијска станица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.