Izvor: RTS, 09.Jun.2023, 12:17

Потера за минибусом на мађарско-словачкој граници, мигранти се разбежали - ухапшена два држављана Србије

Мађарска полиција ухапсила двојицу српских држављана који се сумњиче да су превозили илегалне мигранте.
Полицијска патрола јуче је на територији места Хонт, у близини мађарско-словачке границе, покушала да заустави минибус немачких регистарских >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ознака.
Међутим, возило се није зауставило на полицијско упозорење, већ је возач, великом брзином, наставио бег од полиције.
Након неколико километара, возач је зауставио минибус и сви путници су се разбежали из возила.
Полицијски службеници су нешто касније привели српског држављанина за кога сматрају да је возио минибус, као и још једног држављанина Србије за кога мађарска полиција наводи да је био путник у истом возилу.
За путницима, за које се верује да су илегални мигранти, мађарска полиција трага.
Током јучерашњег дана мађарска полиција привела је 233 особе које нису имале валидна документа за боравак у Мађарској. Највише је Авганистанаца, Сиријаца, Пакистанаца и Турака. 
Против две особе мађарска полиција поднела је кривичне пријаве због кријумчарења миграната.
За кривично дело трговине људима у Мађарској је запрећена казна од једне до пет година затвора, уз отежавајуће околности од 5 до 15 година.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.