Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 16:35

Победник литерарног конкурса у Прокупљу Алекса Јаџић уступио наградно путовање

Алекса Јаџић из Београда, победник 23. традиционалног међународног литерарног конкурса књижевног друштва „Раде Драинац” у Прокупљу, одрекао се награде – десетодневног летовања на мору и уступио је неком коме је награда потребнија. Одлуку о томе ко ће награду >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << искористити донеће организатор.
Алекса је прву награду добио за приче у којима је жири процењивао уметнички израз и сагледавање света око себе и у себи.

„Његове приче имају сценографију, имају врло успеле књижевне јунаке, изграђене ликове и управо то што води читаоца, па и нас – читаоце са позамашним искуством, од почетка до краја приче”, објашњава Србијанка Станковић, председница жирија.
„Тема је била слободна, скупио сам неке своје приче које сам послао и нисам се надао награди. Самим тим ми је још већа част што сам добио то прво место”, наглашава Алекса Јаџић, писац из Београда.
Његова одлука да награду уступи неком другом је у складу са осећањима и писаним речима, које прожимају радове овог младог писца.
„Одлучио сам да уступим ту награду некоме коме је потребнија, ко можда није био на мору”, додаје Алекса.
„Он је у својим младим и људским годинама мислио да то препусти неком ко је слабијег материјалног стања. Видећемо како ћемо се и за кога одлучити. Још једном честитке Алекси за врхунске приче, и за тај врло човекољубив гест”, каже Саша Миловановић, председник књижевног друштва „Раде Драинац”.
У књижевном друштву које носи име нашег чувеног песника стижу први предлози за летовање младих људи којима би ово био први одлазак на море.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.