Izvor: RTS, 29.Maj.2023, 05:48

Кијев поручује да је спреман за контраофанзиву; Лавров: Слање борбених авиона Украјини неприхватљива ескалација

Рат у Украјини – 460. дан. Украјинска војска поручује да је спремна за контраофанзиву. Кијев тврди да је јуче оборено више од 40 дронова над престоницом. Зеленски предложио нацрт закона којим би Украјина увела санкције Ирану на 50 година. Лавров оценио планове западних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << земаља да пошаљу Украјини борбене авионе Ф-16 као неприхватљиву ескалацију.
Рат у Украјини траје 460 дана. Украјинска војска поручује да је спремна за дуго најављивану контраофанзиву, док је јуче забележен највећи напад дроновима на Кијев од почетка рата. Кијев наводи да је оборено више од 40 дронова над престоницом.
Председник Украјине Володимир Зеленски предложио је нацрт закона којим би Украјина увела санкције Ирану на 50 година, рекао је у недељу шеф кабинета украјинског председника Андриј Јермак, као одговор на, како Кијев тврди, то што је Техеран испоручио оружје Москви.
Запослени у нуклеарној електрани Запорожје и руска војска довољно су професионални да спрече било какву украјинску диверзију, изјавио је Ренат Карча, саветник генералног директора руске компаније за нуклеарну енергију Росенергоатом.
Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров осудио је планове западних земаља да пошаљу Украјини борбене авионе Ф-16 као неприхватљиву ескалацију.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.