Највећи светски носач авиона упловио у Осло, следе заједничке војне вежбе (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 14:43

Највећи светски носач авиона упловио у Осло, следе заједничке војне вежбе (ФОТО)

Највећи светски носач авиона, „Џералд Р. Форд“, упловио је данас у Осло, што је први пут да такав амерички брод уплови у тај град. Фото: Танјуг/Terje Pedersen/NTB Scanpix via AP Ројтерс наводи да је реч о демонстрацији снага НАТО-а у време појачаниһ напетости између НАТО-а и Русије због рата >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Украјини.
Брод и чланови посаде ће наредних дана изводити војне вежбе са норвешким оружаним снагама дуж обале те земље, саопштили су норвешки војни званичници.
Фото: Танјуг/Javad Parsa/NTB Scanpix via AP “Ова посета је важан сигнал блиских билатералних односа између САД и Норвешке и сигнал кредибилитета колективне одбране и одвраћања“, рекао је оперативног командног центра војске Норвешке Џони Карлсен.
Руска амбасада у Ослу осудила је посету америчког носача авиона Ослу.
Фото: Танјуг/Terje Pedersen/NTB Scanpix via AP “На арктичком северу нема питања која захтевају војно решење, нити тема где је потребна спољна интервенција. С обзиром да је у Ослу признато да Русија не представља директну војну претњу Норвешкој, такве демонстрације моћи делују нелогично и штетно“, поручено је из амбасаде.
TФото: Танјуг/Terje Pedersen/NTB Scanpix via AP Чланица НАТО-а Норвешка дели границу са Русијом на Арктику и прошле године је постала највећи европски снабдевач гасом.
Janis Sarmas imenovan za privremenog premijera Grčke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Највећи светски носач авиона упловио у Осло, следе заједничке војне вежбе (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.