Izvor: RTS, 23.Maj.2023, 19:11

Додик се састао са Путином: Русија захвална Српској на пријатељском ставу

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је на састанку са председником Русије Владимиром Путином у Москви да РС има потребу за сарадњом са Русијом на економском плану, као и да Бањалука "не прати политике које иду за тим да пребаце кривицу само на једну >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << страну у сукобу у Украјини".
Владимир Путин је на почетку састанка, јавља екипа РТРС-а из Кремља, Милораду Додику рекао да је захвалан Српској на пријатељском ставу према Русији.

Додик је навео да Српска има потребу за економском сарадњом са Русијом.
"Српска остаје упорна у свом ставу да не прати политике које иду за тим да пребаце кривицу само на једну страну у сукобу Украјини", рекао је Додик, пренела је РТРС.
"И ми мислимо да Руска Федерација која је упорно се борила за свој безбједносни оквир и која је покушавала и раније да обезбиједи те гаранције, напросто била присиљена везано за ову војну операцију", изјавио је Додик.
"Односи између Српске и Русије су добри и имамо добар тренд привредне сарадње. Знамо да постоји интерес да се настави сарадња између компаније из Русије и Српске", навео је Додик.
Додао је да Српска има потребу за сарадњу са Русијом на економском плану и на питању гаса.
Путин: Захвалан сам Републици Српској на пријатељском ставу према Русији  Како је објављено на сајту Кремља, Путин је рекао Додику да је захвалан Републици Српској на пријатељском ставу према Русији и неутралном односу према догађајима у Украјини. 
Истакао је да "само такав став може довести до било какве позитивне одлуке".
Путин је рекао да ће се наставити економска сарадња Русије и Српске.
Указао је на то да да је током протекле године забележено повећање промета у трговини од 57 одсто и поручио да тај тренд треба задржати.
"Знам и да хиљаде школараца у Републици Српској учи руски језик, а интересовање за руски језик и руску културу подржава се на државном нивоу, на чему смо вам такође веома захвални", навео је Путин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.