Izvor: RTS, 23.Maj.2023, 10:46

Косовска застава на постољу изнад улаза у зграду општине Сееверна Митровица

Другог радног дана новог сазива локалне самоуправе у северном делу Косовске Митровице на постољу изнад улаза у зграду општине постављена је застава плаво-жуте боје која симболизује државност на Косову.
Прошлог петка нови председник општине >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ерден Атић положио је заклетву пред одборницима новог сазива скупштине и тада су заставу поставили на прозору зграде, да би је након церемоније склонили.
Данас су је поставили на месту предвиђеном за заставе.
Ерден Атић положио је заклетву на место градоначелника Општине Северна Митровица, пошто је победио на гласању на коме нису учествовали Срби.
На локалним изборима на северу Косова и Метохије који су одржани 23. априла услед бојкота Срба победу су однели Албанци.
Од укупно 45.095 бирача гласало је само 1.567. У Северној Митровици победу је однео Ерден Атић из Покрета Самоопредељење са 553 освојена гласа. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.